Thursday, 3 March 2011

Verbazing deel I

Ik ben met een bemo (een klein Suzuki busje, volgepropt met passagiers) uit een idyllisch kustplaatsje vertrokken vanochtend. Net toen ik dacht ' Dit gaat goed, mijn eerste bemo-trip in Sulawesi', keerde de chauffeur om. Een paar mensen vergeten. We slaan rechts af bij een pleintje en er komen 3 vrouwen aangerend. Schoongewassen en mooi opgemaakt. Alle andere vrouwen die ik zag zagen er ook al zo goed verzorgd uit en ik realiseer me ineens dat dit het hoerenbuurtje van het idyllische strandplaatsje is. Naar het schijnt zijn twee andere dames nog lang niet klaar met zeep, haren wassen, kammen en fohnen. De chauffeur verdwijnt om een klein kwartier later terug te komen. Hij schikt zijn pik nog even, en steekt schaamteloos een sigaret op en stapt in. De laatste twee dames komen aangewandeld, hun gezichten wit gesmeerd, de lippen rood. Ze stappen in, gevolgd door een frisse geur van zeep en parfum.

Ik vertrek voor de tweede keer uit het idyllische kustplaatsje. Deze keer in het gezelschap van 5 luidruchtige meisjes van plezier.

(over twee dagen verbazing deel II)

1 comment:

  1. jeetje marik, wat een verhaal. En jij zat daar als enige bruine vrouw zonder lippenstift tussen? ben benieuwd naar deel 2!
    x

    ReplyDelete