Wednesday, 12 August 2009

Talent

Vroeger wilde ik een talent. Voor zover ik toen wist had ik geen talenten. Dat baarde me om twee redenen zorgen:
1. ik wilde gewoon graag een talent, daar hing iets mysterieus om heen dat me geweldig leek. Dat ik zomaar iets had dat me uit de middelmaat zou trekken.
2. en ik had grote zorgen dat ik een groot talent had maar dat ik daar niet vanaf wist. Dat ik bijvoorbeeld geweldig viool zou kunnen spelen. Maar ik had geen viool, zelfs nooit in het echt gezien. Dat mijn talent zo maar aan het verdampen was.
In een gesprek met mijn vader zei hij dat als ik een talent had, dat dat er wel uit zou komen. Dat ik dan bijvoorbeeld echt viool zou willen of gaan spelen.
Dat vond ik ook verontrustend, ik was 11, en er had zich nog steeds geen talent aangediend.

Tegenwoordig vind ik dat ik drie mooie leuke talenten heb:
1. Ik kan heel goed vegen, dat vind ik leuk, ik heb een mooie veegbeweging en er zit rustgevends in dit werkje.
2. Ik kan heel goed papieren vliegtuigjes vouwen. En wat een wonder zo'n vliegtuigje dat dan werkelijk meters door de lucht vliegt met flinke vaart en dan zonder landingsgestel een mooie landing op de vloerbedekking maakt.
3. En ik heb talent voor het maken van wentelteefjes. Ze zien er altijd goed uit en smaken heerlijk, en door een zeer talentvolle in Canada wonende zus heb ik ook altijd heerlijke maple-sirup voor bij mijn wentelteefjes.

Stiekem hoop ik nog steeds op een groot verborgen talent in Capoeira, hordesspringen of voor Hip Hop dansen. Maar vooralsnog ben ik zeer tevreden en gelukkig met de bescheiden maar vrolijke talenten die ik wel heb.

5 comments:

 1. Marike, je doet jezelf ernstig tekort in dit lijstje.

  ReplyDelete
 2. Hej On

  Vast wel, maar het staat meer symbool voor wat ik vroeger graag wilde: een groot talent en daar heel beroemd mee worden. En nu ben ik zo tevreden met al die mooie dingen die ik kan. En ook met het vliegtuigjes vouwen en vloeren vegen. Want alle twee die dingen vind ik op een bepaalde gekke manier ook heel leuk en prettig om te doen. En het is meer dan goed zoals het nu is.

  ReplyDelete
 3. Nou zeg, Onneke, laat dat kind alsjeblieft zeggen wat ze voelt; ze kent zichzelf maar al te goed. Marike herkent liefst drie talenten in zichzelf! Menigeen zou zich daarmee in de handjes knijpen. We zijn per slot van rekening niet allemaal zo veelzijdig en ontwikkeld als ik.

  Jairo.

  ReplyDelete
 4. Woohoo een discussie op mijn weblog! Nu hoor ik er helemaal bij in Weblog-land.! X

  ReplyDelete
 5. En Jairo, wat zijn jouw talenten?

  ReplyDelete